16 May Zonnepanelen installeren en aansluiten
Duurzaamheid is een steeds vaker terugkerend thema binnen de Nederlandse samenleving. Dit is niet voor niets, want het klimaat en milieu veranderen. Door allemaal ons steentje bij te dragen kan een snelle verslechtering van het klimaat voorkomen worden. Een van de mogelijkheden die consumenten hierbij hebben, is het gebruik van zonnepanelen op het dak van hun woning. Met zonnepanelen is het mogelijk om zelf groene energie op te wekken, waardoor minder grijze stroom hoeft te worden afgenomen. Zonnepanelen installeren en aansluiten is geen eenvoudige klus. Het is zodoende verstandig om hier de hulp van een elektricien voor in te schakelen. In dit artikel vertellen we meer over het installeren en aansluiten van zonnepanelen.
Geschikte zonnepanelen kiezen en bestellen
Het is verstandig om vooraf voldoende informatie in te winnen over het plaatsen en aansluiten van zonnepanelen. Welke mogelijkheden worden tegenwoordig aangeboden? Doe ik er goed aan om veel goedkope zonnepanelen te kopen, of juist een paar kwalitatief erg goede? De kwaliteit van een zonnepaneel valt onder meer af te lezen uit het rendement wat de zonnepanelen bieden. Des te hoger het rendement, des te groter is het deel van het zonlicht wat in energie kan worden omgezet.
Zeker bij een woning met veel beschutting is het raadzaam om voor zonnepanelen met een hoog rendement te kiezen. Een elektricien of specialist op het gebied van zonnepanelen kan hier meer over vertellen. Ook kunnen er berekeningen worden gemaakt om voor een individuele woning te bepalen welk type zonnepaneel het meest geschikt is.
Koppeling met een thuisbatterij
Na het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van een woning, kan deze op een thuisbatterij worden aangesloten. Voorheen was het gebruikelijk om de salderingsregeling te gebruiken. Hierbij werd de overgebleven energie gesaldeerd, wat betekende dat de stroom aan het centrale stroomnet werd verkocht. Tegenwoordig kan de overgebleven stroom op een thuisbatterij worden opgeslagen. Pas wanneer de energie benodigd is, wordt de energie van de thuisbatterij gehaald. Zo zijn consumenten niet langer verplicht om de stroom aan het stroomnet te verkopen.
Ook bij de aanschaf van een thuisbatterij worden ontzettend veel mogelijkheden geboden. Laat u ook in dit geval uitgebreid adviseren over de mogelijkheden die u heeft.
Sorry, the comment form is closed at this time.