Verlichting op de werkplaats
15869
post-template-default,single,single-post,postid-15869,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

Verlichting op de werkplaats

Verlichting op de werkplaats

De verlichting op een werkplaats is van heel erg groot belang. Dit is niet alleen omdat verlichting een grote invloed heeft op de dagelijkse productiviteit maar het heeft ook heel erg veel invloed op de de veiligheid op of rondom de werkplaats.

Soorten verlichting voor de werkplaats

Per werkplaats is het heel erg verschillend welke verlichting daarvoor gebruikt wordt of welke verlichting voor dat soort werkplaats geschikt is. In een magazijn is er bijvoorbeeld veel minder licht nodig dan op een werkplaats waar van alles in elkaar gezet moet worden. Daarom is het ook aan te raden om een lichtspecialist te laten kijken naar de verlichting in de ruimtes. Deze kan vervolgens de werkplaats verdelen in verschillende lichtzones. In iedere zone kan de gewenste verlichting komen te hangen maar hier wordt door de lichtspecialist gekeken of dit past bij de werkzaamheden die in de desbetreffende ruimte worden uitgevoerd. Zo kan het bijvoorbeeld weg zijn dat de lichtspecialist het aanraadt om led verlichting in de werkplaats te gaan gebruiken.

Het belang van verlichting op de werkplaats

Goede verlichting op de werkplaats is van heel erg groot belang, ook op plekken zoals het kantoor. Werknemers werken vaak wel 8 tot 9 uur op op een dag op dezelfde plek op het kantoor. Licht heeft wat dat betreft een hele belangrijke rol, het beïnvloedt namelijk het gevoel en het ritme van de werknemers. Het is ook zo als het licht bijvoorbeeld flikkert dat werknemers hier heel erge last van kunnen ervaren, hun productiviteit en concentratie gaat vaak naar beneden en hoofdpijn en duizeligheid zijn vaak ook symptomen, het is belangrijk om dit te voorkomen. Een helder wit licht bevordert de productiviteit van de werknemers erg positief. Daarnaast kan een combinatie van natuurlijke verlichting en kunstlicht een natuurlijk ritme voor de werknemers erg bevorderen. Echter is het vaak niet mogelijk om gebruik te maken van buitenlicht door weersomstandigheden of het aantal ramen op het kantoor maar in zulke situaties is het juist belangrijk dat er goed geïnvesteerd wordt in de juiste werkplaats verlichting.

Vermoeidheid tegengaan

Gebrek aan licht, of zelfs te warme lichtkleuren zorgen ervoor dat er eerder vermoeidheid toeslaat. Uiteindelijk gaat dit natuurlijk ook ten koste van de prestaties van de werknemers. Daarom is het ook zo dat helder wit licht het beste licht is voor op kantoor. Bovendien is verlichting ook belangrijk om de veiligheid van de werknemers te bevorderen. In een ruimte waar veel geproduceerd wordt is het heel erg belangrijk om voldoende verlichting te hebben en de vereiste veilige werkomgeving te creëren voor de werknemers. Het is zelfs zo dat als er veel verschillende soorten lampen met verschillende lichtkleuren zijn dat dit vermoeiend is voor de werknemers.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.