Het Energiegezelschap | Tips voor het aansluiten van verlichting
15897
post-template-default,single,single-post,postid-15897,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Tips voor het aansluiten van verlichting

Tips voor het aansluiten van verlichting

Verlichting aansluiten: het lijkt een betrekkelijk makkelijke klus. Je hoeft immers alleen maar een paar draadjes met elkaar te verbinden met behulp van een kroonsteentje. Toch leert de ervaring dat veel mensen er moeite mee hebben. Dit geldt met name voor mensen die niet bepaald technisch onderlegd zijn. Je kunt dan natuurlijk een elektricien inschakelen voor het aansluiten van verlichting. Probleem is alleen dat dit geld kost. Voor de mensen die toch zelf graag verlichting aansluiten heeft deze elektricien uit Purmerend een aantal handige tips!

1. Schakel de stroom uit
Wanneer jij met elektra werkt, ligt de kans op een stroomschok altijd op de loer. Om dit te voorkomen, moet je altijd de stroom uitschakelen voordat jij verlichting aan gaat sluiten. Dit doe je simpelweg door de betreffende groep uit te schakelen in de meterkast. Wil je zeker weten of de spanning er daadwerkelijk af is? Gebruik dan een spanningsmeter om dit te controleren.

2. Sluit de kabels aan
Ga jij een zelf verlichting aansluiten? Dan krijg je altijd te maken met verschillende kleuren kabels. Bij een eenvoudige lamp kom je doorgaans in aanraking met een blauwe, bruine en zwarte draad. De draden die uit de muur of het plafond komen, plaats je in eerste instantie in een kroonsteentje. Gelukt? Dan is het tijd om de bedrading van de lamp aan de andere zijde aan het steentje te koppelen. Plaats de blauwe draad altijd tegenover de blauwe en de bruine altijd tegenover de bruine of zwarte. Voordat je de boel weer afdekt, is het verstandig de verlichting te testen. Werkt alles? Dan kun je tot slot de bedrading netjes wegwerken. energievergelijker

3. Elektricien inschakelen
Lukt het jou niet om zelf verlichting aan te sluiten? Of ben je bang dat er iets verkeerd gaat? Laat verlichting dan aansluiten door een elektricien. Voor een elektricien is het aansluiten van verlichting namelijk een fluitje van een cent. Hij weet precies wat hij moet doen en sluit de lamp(en) ook nog eens op de juiste manier aan. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn voor kortsluiting of andere problemen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.