Studenten besparen honderden euro’s op energiekosten
15953
post-template-default,single,single-post,postid-15953,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

Studenten besparen honderden euro’s op energiekosten

Studenten besparen honderden euro’s op energiekosten

De studenten die meedoen aan de Student Energy Race, besparen ondertussen tientallen euro’s per dag op hun energierekening. Met een aantal kleine aanpassingen zoals een waterbesparende douchekop, de was ophangen in plaats van de droger gebruiken en korter douchen. 150 studenten uit verschillende studentenhuizen door heel Nederland strijden om het meest energiebesparend bezig te zijn. Dus dikke truien aan, met een kleedje op de bank en de kachel omlaag!

 

Het doel van deze race is om de studenten blijvend bewust te maken van hun energieverbruik, zodat ze op latere leeftijd ook verstandige keuzes omtrent hun energiezaken maken.

 

Als je zo goed bezig bent met energie besparen, dan zie je dit uiteindelijk terug op jouw jaarafrekening. Natuurlijk wil je sowieso minder geld uitgeven aan energiezaken en goedkope energie ontvangen. Daarom is het van belang om elk jaar een energievergelijker raad te plegen om te ontdekken of je nog meer kunt besparen op jouw maandlasten.

 

De mensen die elk jaar vergelijken en jaarlijks of tweejaarlijks overstappen zijn het voordeligst uit in hun maandlasten. Zet je jouw contract te lang vast, dan merk je geen effecten van de wisselende energiemarkten. Tijdens ‘dure’ energie jaren is het voordelig als je een termijnbedrag hebt vastgesteld in een goede tijd, hierdoor blijft jouw bedrag de komende jaren laag. De energiemarkt is echter zo onvoorspelbaar dat je ook gemakkelijk teveel kunt betalen. De markt speelt steeds in op de olieprijs en de ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Komt er meer duurzame energie op de markt, dan kan de energieprijs mogelijk dalen. Hebben we een strenge winter? Dan zal de prijs voor energie omhoog gaan omdat de vraag voor dat jaar ook een stuk hoger ligt.

 

Dus wil je net als de studenten bewust met energie bezig zijn? Dan houdt dit niet op na een paar besparende toevoegingen in huis. Uiteindelijk is het ook de truc om steeds voor de goedkoopste energieleverancier te kiezen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.