Outplacement is de nieuwe trend
15799
post-template-default,single,single-post,postid-15799,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

Outplacement is de nieuwe trend

Outplacement is de nieuwe trend

Weet u wat outplacement is? Waarschijnlijk heeft u er (nog) niet van gehoord. Desondanks wordt het steeds populairder. Outplacement is een vorm van re-integratie, alleen dan in een heel andere sector als dat u gewend bent. Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u al langdurig thuis zit, toch is het zeker het overwegen waard. Onder degene die al een outplacementtraject hebben gevolgd zijn er erg veel succesvol geslaagd voor dit traject. Bent u benieuwd wat outplacement exact inhoud? In dit artikel geven wij u meer informatie over alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van outplacement.

Hoe gaat outplacement in zijn werk?

Stel u voor: U bent jaren werkzaam geweest als productiemedewerker in een grote fabriek. Na een aantal jaar kreeg u lichamelijke klachten en sindsdien zit u thuis. De kans dat u terug kunt keren in uw huidige functie is erg klein en binnen het bedrijf waar u werkzaam bent hebben ze geen andere functie voor u. In dat geval wordt er voor u gekeken naar een andere functie in een ander bedrijf. Dit is vaak heel wat anders. De kans is dus aanwezig dat u bijvoorbeeld aan de slag gaat als bijvoorbeeld buschauffeur. Uiteraard wordt er wel gekeken naar uw competenties en uw voorkeuren. Het grote voordeel hiervan is dat u weer aan de slag kunt. Daarbij is het vaak mentaal een grote stimulans voor uzelf dat u weet dat u meer competenties bezit dan u in eerste instantie dacht.

Bespreek het met uw werkgever

Wilt u gebruik maken van outplacement? Dan zijn er genoeg bedrijven te vinden die u hiermee kunnen begeleiden. Overleg altijd eerst met uw huidige werkgever wat deze vindt van het idee om te starten met outplacement. Vervolgens kunt u contact opnemen met een bedrijf welke gespecialiseerd is in alles wat met outplacement te maken heeft.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.