Hoe bespaar je op je energierekening?
15809
post-template-default,single,single-post,postid-15809,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

Hoe bespaar je op je energierekening?

Hoe bespaar je op je energierekening?

De winter komt er weer aan en de tijd breekt weer aan om de verwarming aan te zetten. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de energierekening. Veel mensen kunnen behoorlijk wat besparen om de energierekening door wat beter op te letten op het verbruik. Hier een aantal handige tips om te besparen op de energierekening.

Thermostaat

Door beter om te gaan met de thermostaat kan er behoorlijk wat geld bespaard worden. Veel mensen denken dat wanneer je de thermostaat altijd op een hoge temperatuur aan laat staan het verbruik minder hoog is. Dit is echter een fabel waardoor je beter de thermostaat alleen aan kunt zetten wanneer je thuis bent. Als je weg bent kun je de thermostaat dus beter uit zetten. Als je in een oud huis woont dat niet goed is geïsoleerd, kun je honderden euro’s besparen met deze handige tip. Wanneer je in een goed geïsoleerd huis woont, zijn dit enkele tientjes die je kunt besparen met deze tip.

Moderne thermostaat

Tegenwoordig zijn er ook slimme thermostaten waarmee je verschillende ruimtes apart kunt verwarmen. Dit bespaart een hoop verspilde energie. Daarnaast kunt je met de nieuwste thermostaten op afstand de temperaturen regelen. Hierdoor kun je alsnog de temperatuur omlaag zetten wanneer je dit vergeten bent te doen.

Besparen op warm water

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende tip. Door minder lang te douchen bespaar kun je al een hoop geld besparen. Als je gemiddeld 5 minuten doucht in plaats van bijvoorbeeld 9 minuten bespaar je al €80,- op jaarbasis. Douche je langer, kan je dus alleen maar meer besparen door korter te douchen. Tevens is het aan te raden om niet in bad te gaan wanneer je op je energierekening wilt besparen. Douchen is namelijk nog altijd een stuk energiezuiniger dan douchen. De laatste tip om te besparen op warm water zijn de waterbesparende douchekoppen. Deze douchekop laat minder water door, waardoor je warm water bespaart. Dit kan tot zo’n €40,- per jaar besparen.

Besparen met vloerverwarming

Met een vloerverwarming kan je zo’n 10% tot 15% besparen op je energierekening ten opzichte van radiatoren. Een vloerverwarming verwarmt namelijk een groot oppervlak in plaats van de lucht te verwarmen. Dit is te vergelijken met op een terras zitten in de winter met de zon op je gezicht. Dit geeft ook erg veel warmte af. Let er wel op dat je een CV ketel nodig hebt die ook op lagere temperaturen gezet kan worden. Dit kan namelijk niet elke CV ketel. Tevens is niet elke vloer geschikt voor vloerverwarming. De meest gebruikte vloer met vloerverwarming is een PVC vloer. Deze zijn vaak wel iets duurder maar de extra kosten haal je er dus uit met de jaarlijkse energierekening.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.