Het Energiegezelschap | Haal het maximale uit je zonnepanelen
15933
post-template-default,single,single-post,postid-15933,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Haal het maximale uit je zonnepanelen

Haal het maximale uit je zonnepanelen

De energieconsumptie van de mensheid is een van de grootste problemen ter wereld. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in de toekomst ook nog altijd televisie kan kijken, licht kan hebben en de elektrische auto kan opladen? Groene energie opwekken via zonnepanelen kan een antwoord bieden op deze vragen. Als je van plan bent om zonnepanelen te laten installeren of ze al op je dak hebt liggen: uitstekende keuze! Maar hoe haal je alles eruit wat erin zit?

Mooie zonnepanelen zijn niet lelijk

Toegegeven, zonnepanelen zijn vaak niet heel erg mooi. Vaak liggen er maar paar op een dak en het ziet er daarom wel eens misplaatst uit. Toch hoeft dit niet. Tesla is op dit moment in Amerika aan het experimenteren met zonnepanelen in de vorm van dakpannen. Op dit moment zijn ze nog redelijk onbetaalbaar, maar je kunt je goed bedenken dat dit de toekomst is. Dan is het gehele dak gemaakt van kleine zonnepanelen. Zo hoef je nooit meer concessies te doen voor groen.

 

alternative, alternative energy, clean-energy

De meeste zonuren

Als je geld hebt geïnvesteerd of gaat investeren in zonnepanelen, wil je natuurlijk dat ze zoveel mogelijk stroom opleveren. Hoe meer uren ze in de zon liggen te bakken, des te meer tijd ze hebben om stroom op te wekken. Denk dus na over hoe je de panelen het beste kunt draaien, zodat ze de meeste zonuren hebben. Dit kan in de winter anders zijn dan in de zomer. Ook kun je investeren in speciale apparaten die meedraaien met de zon. Deze apparaten zijn redelijk duur, maar zo kunnen de panelen wel aanzienlijk meer stroom opwekken

Black and Silver Solar Panels

 

Zonnepanelen op een plat dak

Als je een plat dak hebt denk je misschien dat zonnepanelen niet op jouw huis passen. Dit kan echter wel. Met zonneschans zonnepanelen kun je gemakkelijk ook groene energie op een plat dak opwekken. Op de zonneschans worden de panelen dan in een hoek geplaatst die je normaal gewend bent van een schuin dak. Omdat de schans schuin staat, kun je ook gemakkelijk meer panelen kwijt dan als je ze plat zou neerleggen op je dak.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.