Het Energiegezelschap | Energie besparen met een nieuwe cv-ketel
15824
post-template-default,single,single-post,postid-15824,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Energie besparen met een nieuwe cv-ketel

Energie besparen met een nieuwe cv-ketel

Naarmate uw cv-ketel ouder wordt, kan het de moeite waard zijn om de aanschaf van een nieuw model te overwegen. Voorheen was het heel gebruikelijk om te kiezen voor een combinatie van een losse cv-ketel met een losse boiler. Tegenwoordig doet u er echter verstandiger aan om voor een zogenaamde combiketel te kiezen. Zoals de naam van dit apparaat al doet vermoeden, combineert een combiketel beide losse apparaten tot een geheel nieuw apparaat. Met een combiketel bent u minder geld kwijt aan onderhoudskosten en profiteert u van een lager energieverbruik. Zo houdt u aan het eind van ieder jaar geld over! Heeft u de aanschaf van een combiketel al overwogen?

Verschillende soorten combiketels

Combiketels worden net als de traditionele cv-ketels in verschillende modellen aangeboden. Het verschil zit hierbij onder meer in de capaciteit van de combiketel en het rendement wat deze u biedt. Deze cv-ketels dragen onder meer de naam HR-ketel en VR-ketel. Hierbij staan ‘HR’ en ‘VR’ voor hoog rendement en verbeterd rendement. Des te hoger het rendement van een cv-ketel, des te energiezuiniger deze ook is. Overigens is het niet per definitie het beste om voor een cv-ketel met een zo hoog mogelijk rendement te kiezen als u een nieuwe cv-ketel wilt laten installeren in huis.

In een woning met een zeer slechte isolatie zal een cv-ketel immers veel meer energie verbruiken, dan in een goed geïsoleerde woning. Bij een slechte isolatie kan het zodoende verstandig zijn om voor een cv-ketel met een hoog rendement te kiezen. In het geval dat uw isolatie zeer goed is, maakt het verschil tussen een cv-ketel met een hoog of laag rendement minder verschil. Er is immers al minder energie nodig om uw woning te verwarmen! Het kan verstandig zijn om zowel een nieuwe cv-ketel te laten plaatsen, als voor een verbetering van de isolatie in huis te zorgen.

Nieuwe cv-ketel laten plaatsen

Voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel kunt u volgens een loodgietersbedrijf uit Delft het beste vakkundige hulp inschakelen. Het is erg lastig om uw huidige cv-ketel zelf van de muur te halen, laat staan om hier een nieuwe cv-ketel op te hangen. Een verkeerde manier van installeren kan al snel tot vervelende cv-ketelstoringen leiden. Denk aan onderdelen die beschadigd worden tijdens het installeren van de nieuwe cv-ketel, leidingen die niet goed worden aangesloten, enzovoorts. Loodgieters kunnen u daarbij van passend advies voorzien over de mogelijkheden die u heeft als u een nieuwe cv-ketel wilt laten plaatsen.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.