Het Energiegezelschap | Energie besparen met de buitenverlichting. Hoe doe je dat?
15884
post-template-default,single,single-post,postid-15884,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Energie besparen met de buitenverlichting. Hoe doe je dat?

Energie besparen met de buitenverlichting. Hoe doe je dat?

Een dilemma: je wilt je tuin mooi verlichten, maar je hebt geen zin in een hoge energierekening. Buitenverlichting kan veel energie vreten, waardoor de energierekening aan het einde van de maand hoger uitvalt dan je eigenlijk zou willen. In dit artikel vertellen we jou meer over het inrichten van de buitenverlichting zonder dat je de hoofdprijs betaald aan de energiemaatschappijen. Er zijn genoeg trucjes om een hoge energierekening te omzeilen en daar vertellen we jou in dit artikel graag meer over. Lees snel verder!

Buitenverlichting op zonne energie

Door voor buitenverlichting op zonne energie te kiezen kun je veel energie besparen. Het grote voordeel hiervan is dat er energie opgewekt wordt met daglicht. Zo kun je deze lamp bij wijze van spreken de hele dag aan laten staan zonder dat dit geld kost. Hierdoor is buitenverlichting op zonne energie een eenmalige investering. Uiteraard zit er aan deze lampen een prijskaartje en zijn ze een stuk duurder dan bijvoorbeeld normale led verlichting. Maar het is hem de invetering absoluut waard, aangezien je dus helemaal geen geld aan energie meer kwijt bent. Voordat je besluit waar je de buitenverlichting op zonne energie gaat kopen is het slim om goed naar de garantie te kijken. Je verdient de investering namelijk alleen terug bij een levensduur langer dan een jaar.  

Kies voor led verlichting

De tijd van gloeilampen en spaarlampen is gelukkig over. Deze lampen vreten energie, omdat ze maar een klein gedeelte van de warmte omzetten in licht. Een ledlamp is in staat om 60% van de warmte om te zetten in licht waardoor je een hoop energie bespaart. Wel zijn led lampen vaak een stukje duurder in aanschaf, maar deze investering verdient zichzelf dus terug. Bovendien kennen led lampen een lange levensduur. Heb je een led lamp 3 uur per dag aanstaan dan gaat die 27 jaar mee. Je kunt dus al een hoop energie besparen door voor led verlichting te kiezen. Ledlampen uit het verleden hadden altijd extra tijd nodig om op te starten. Maar de led lampen van tegenwoordig geven direct maximaal licht. Doe jezelf een plezier en kies voor ledverlichting.  

Verlichting met sensoren

Verlichting met sensoren is geen slecht idee. Deze lampen springen bijvoorbeeld aan wanneer het schemerig wordt of bij beweging. Dit kan een goede manier zijn om geld te besparen. Een ander voordeel aan deze lampen is dat het de veiligheid van je woonomgeving verbeterd. Het kan inbrekers namelijk afschrikken wanneer de verlichting plotseling aan schiet.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.