Het Energiegezelschap | Beton ciré aanbrengen is niet zo moeilijk
15941
post-template-default,single,single-post,postid-15941,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Beton ciré aanbrengen is niet zo moeilijk

Beton ciré aanbrengen is niet zo moeilijk


Waarom zou je iets als beton ciré aanbrengen uitbesteden als je het makkelijk ook zelf kan doen wanneer je ervaring hebt met opzetspanen en schuurborden. Uiteindelijk kan je ook veel trotser zijn op het resultaat als je deze zelf gemaakt hebt. Iedere dag kan je trots zijn wanneer je in de badkamer je tanden aan het poetsen bent met die wand achter je waarop je zelf de beton ciré aangebracht hebt.

De achtergrond informatie van betond ciré
Wat is beton ciré eigenlijk? Letterlijk betekent dit gewreven beton. Het is een betonstuc waarvan de roots in Frankrijk liggen. Na het drogen en het afwerken zal er een steenachtig stuc ontstaan zijn. Dit geeft een stoere look en past vooral goed in badkamers, toiletten en keukens. Wanneer je zelf aan de gang gaat kan je ook zelf bepalen welk effect je op de muren wilt hebben. Als je het werk uitbesteedt dan heb je niet zoveel invloed hierop.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Allereerst moet de ondergrond even gecheckt worden. Het best kan je beton ciré aanbrengen op een vormvaste en vlakke ondergrond. Ook is het belangrijk dat deze schoon is voordat je begint met het aanbrengen van de beton ciré. Wanneer je de emmer, mixer, weegschaal, opzetspaan, spackmes, schuurbord, handschoenen, spons, afplakmateriaal en schuurmateriaal erbij gepakt hebt kan je beginnen met de klus.

Het echte werk: beton ciré aanbrengen
De eerste laag die je aanbrengt is een ondergrond voor de tweede laag. Deze is dun, maar neemt niet weg dat dezeniet dekkend is. Bij de tweede laag kan je zelf het effect naar eigen wens bepalen. Wanneer je tevreden bent met het resultaat kan je het best 24 uur wachten totdat je de wand gaat schuren voor een extra effect. Zo heel moeilijk is het dus niet. Tot slot kan je ook nog een coating aanbrengen waarmee de wand waterafstotend zal zijn.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.