Het Energiegezelschap | Bespaar op je stookkosten met vloerverwarming
15826
post-template-default,single,single-post,postid-15826,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Bespaar op je stookkosten met vloerverwarming

Bespaar op je stookkosten met vloerverwarming

Er kunnen verschillende redenen zijn om vloerverwarming te overwegen bij een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning. Denk bijvoorbeeld aan de warme voeten die u voortaan altijd zal hebben! Er is voor veel mensen niets fijner dan opstaan op een verwarmde vloer. Ook het lagere energieverbruik van een vloerverwarming kan een reden zijn om dit type verwarming te overwegen. Door voor vloerverwarming in huis te kiezen kunt u besparen op uw stookkosten, waardoor u aan het eind van ieder jaar geld overhoudt voor andere leuke dingen.

Tip: investeer het bespaarde geld in een verbetering van de isolatie van uw woning! Niet alleen doet dit de waarde van uw woning toenemen, ook houdt u zo een volgende keer nog meer geld over.

Werking van een vloerverwarming

Wij spraken met een loodgieter uit Heerhugowaard, die ons meer vertelde over de positieve werking van een vloerverwarming. Volgens deze loodgieter wordt de warmte bij vloerverwarming op een andere manier door de ruimte verspreid, dan bij het gebruik van traditionele radiatoren. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de warmte over de hele vloer verspreid wordt, in plaats van alleen aan de zijkanten van een ruimte. Bij radiatoren stijgt de warme lucht direct op, waarna het via het plafond gedeeltelijk zal worden teruggekaatst. In het geval van vloerverwarming stijgt de lucht door de hele ruimte op, waardoor de koude lucht verwarmd wordt.

Niet alleen is een vloerverwarming goed voor uw portemonnee, ook vinden veel mensen dit er mooier uitzien. U hoeft immers niet langer traditionele radiatoren aan de zijkanten van uw ruimtes te hebben staan om deze te kunnen verwarmen.

Vloerverwarming in huis laten plaatsen

Het plaatsen van vloerverwarming in huis is geen eenvoudige klus. Denk aan het feit dat de vloer in uw woning verwijderd zal moeten worden, om de leidingen voor de vloerverwarming te kunnen leggen. Veel mensen kiezen dan ook pas tijdens een uitgebreidere verbouwing of aanbouw van hun woning voor het laten plaatsen van de vloerverwarming. Voor deze klus kunt u het beste een vakman inschakelen volgens de loodgieter uit Heerhugowaard. Niet alleen is het erg lastig om een vloerverwarming zelf aan te leggen, ook is de kans op complicaties groot. Denk aan leidingstukken die niet goed op elkaar aansluiten! Als gevolg hiervan ontstaat er speling tussen de leidingstukken, waarlangs het water naar buiten kan sijpelen. Eenmaal buiten de leidingen trekt het vocht in uw woning en veroorzaakt het een nare waterschade.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.