Het Energiegezelschap | Aanbieding deuren
15894
post-template-default,single,single-post,postid-15894,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Aanbieding deuren

Aanbieding deuren

Deuren heb je in vele soorten en maten. Het zal je niet verbazen dat daarom ook de prijzen verschillen. Verschillende deuren, verschillende prijzen. Persoonlijk gaat mijn smaak uit naar de aanbieding van deuren zoals die voorkwamen in oude country & western speelfilms. Als iemand dan stoer een bar binnenstapte moest hij alleen even wat zo’n halve deur binnenkomen die van links en rechts in de lucht “zweefde”. Het was echt een sfeerbepaler, zo’n deur. Tegenwoordig is de aanbieding van deuren wat geëvolueerd maar nog steeds kun interessante exemplaren te zien krijgen.

Voordeuren

In het geval dat we een kijkje nemen bij de wat luxere bouw zoals villa’s en andere alleenstaande complexen, dan kunnen we nogal wat verschillende deuren tegenkomen. Wat het eerste opvalt zijn van die robuuste voordeuren die gigantisch groot en zwaar zijn, althans zo lijken ze. Verplaatsen we ons naar de meer gestandaardiseerde bouw dan kom je ook nog deuren van het zware kaliber tegen maar natuurlijk niet van het zoeven genoemde kaliber. Het soort deuren waaraan ik nu refereer heeft een speciaal soort sleutel die zeer moeilijk na te maken is. Uiteraard is dit om het geheel inbraakvrij te maken.

 

Geschiedenis

De geschiedenis van de deur is waarschijnlijk niet zo oud. Je kan je zo voorstellen dat in vroeger tijd het gat van de voordeur werd opgevuld met een stuk stof of sterker materiaal. Zodra men op bouwkundig gebied meer ervaring kreeg werden ook de deuren exclusiever en de montage geraffineerder. In de loop der tijd zijn ook heel veel verschillende soorten deuren ontwikkeld. Zo worden er bijvoorbeeld deuren met hondenluiken aangeboden, zodat het huisdier het huis op eigen initiatief in en uit kan en niet afhankelijk is van zijn baas.

Sloten

De sloten op de deuren verschillen ook enorm. We kennen natuurlijk het Lipsslot, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. In gezinnen met veel kinderen waar het risico’s in de hand loopt om voor elk kind een sleutel te maken, kan men kiezen om een combinatieslot aan te brengen. Daarmee kan iedereen weliswaar naar binnenkomen, mits je de combinatie van het slot weet, maar het is populair gezegd een gecalculeerd risico. Het schijnt dat de branche van gecertificeerde slotenmakers een beetje aan het inkrimpen is. In mijn omgeving wordt dan ook flink geadverteerd om cursussen te volgen zodat de markt weer wat groter wordt. Wellicht kunnen dan ook artistieke elementen toegevoegd worden aan de sloten, want bij een mooie deur, hoort een mooi slot, nietwaar?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.